Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών στις ηλεκτρονικές τάξεις και κυψέλες των εκπαιδευτικών του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς και παιδιά από σήμερα ξεκινάμε και επίσημα την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο μας. Για το λόγο αυτό έχετε λάβει στα προσωπικά σας email επικοινωνίας με το σχολείο μας τα url link των ηλεκτρονικών τάξεων ή κυψελών που έχουν δημιουργήσει για τους μαθητές μας οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. 

Για να συνδεθείτε και να παρακολουθείτε τα ηλεκτρονικά μαθήματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους λογαριασμούς του παιδιού σας στο ΠΣΔ. Μπορείτε να μπείτε στο σύνδεσμο ή να τον αντιγράψετε στο πρόγραμμα του φυλλομετρητή (browser)  σας στο internet και να κάνετε αίτημα συμμετοχής για το κάθε μάθημα που υπάρχει διαθέσιμο για το τμήμα σας. Μαθήματα για τα οποία δεν λάβατε σύνδεσμο θα σας σταλούν με τον ίδιο τρόπο μόλις δημιουργηθούν. 

Μόλις οι δάσκαλοι των μαθημάτων συνδεθούν στο σύστημα και καταφέρουν να κάνουν αποδεκτή την αίτηση σας θα βλέπετε πλέον τα περιεχόμενα της κάθε τάξης – κυψέλης. Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει την δική του τάξη – κυψέλη αλλά μόλις συνδεθείτε σε όλες τις κυψέλες που αφορούν στο παιδί σας θα σας εμφανίζονται όλες στο κουμπί κυψέλες στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα e-me.edu.gr  πλέον το παιδί θα μπορεί να μπαίνει στην e-me με τους κωδικούς του και να παρακολουθεί όλες τις κυψέλες που το αφορούν.

Για τα μαθήματα που είναι φτιαγμένα στην πλατφόρμα e-class μπορείτε να μπαίνετε από τα link που σας στείλαμε στο email σας και να διαλέγετε εγγραφή στο μάθημα για όσα μαθήματα είναι ανοιχτά (κλειδαριά ανοιχτή). Από τη στιγμή που θα εγγραφείτε στα ανοιχτά μαθήματα μετά μπορείτε να μπαίνετε απ’ ευθείας στην πλατφόρμα eclass.sch.gr  με τους κωδικούς ΠΣΔ και πλέον το παιδί θα μπορεί να βλέπει τα μαθήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένο.

Ειδικά για την πλατφόρμα e-me δίνεται η δυνατότητα να σας καλέσει και ο δάσκαλος στην κυψέλη του. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποδεχτείτε την πρόσκληση για να μπορέσετε να μπείτε στην  κυψέλη. Κάτι τέτοιο είναι πιο εφικτό να κάνουν οι υπεύθυνοι του κάθε τμήματος καθώς για τους δασκάλους των ειδικοτήτων θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουν εκατοντάδες προσκλήσεις! Αν δεν λάβετε πρόσκληση πατήστε  το link του δασκάλου και επιλέξτε αίτημα συμμετοχής.

Μέσα στην εβδομάδα ελπίζουμε να καταφέρουν να συνδεθούν στις κυψέλες τους όλοι οι μαθητές μας. Όσοι αργήσουν λίγο δεν πειράζει μιας και τα μαθήματα είναι ασύγχρονα που σημαίνει ότι μπορείτε να μπείτε όποτε επιθυμείτε και να τα παρακολουθήσετε. 

Σας γνωστοποιούμε τις ανακοινώσεις από την πλατφόρμα e-me : Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια αυτές τις ημέρες και επεκτείνουμε συνεχώς την υφιστάμενη υποδομή της e-me ώστε να υποστηρίξει τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να εγγραφούν και να την αξιοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα λυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει και ότι η e-me θα υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλο αυτό το εγχείρημα.
Σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας και για την κατανόησή σας.

Καθώς και από την πλατφόρμα e-class: Καταβάλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίζουμε τον υψηλό αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών που εμπιστεύονται την υπηρεσία η-τάξη. Επεκτείνουμε συνεχώς την υφιστάμενη υποδομή ώστε να ανταποκρίνεται στις εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις που έχουν προκύψει από την μεγάλη αύξηση των εκπαιδευτικών και μαθητών που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να εγγραφούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή και την εμπιστοσύνη σας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε εσείς στην χρήση των ασύγχρονων πλατφορμών μάθησης αντιμετωπίζουμε και εμείς οι δάσκαλοι. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την κατανόηση και την συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο μας. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες! Και πάνω από όλα να ανταμώσουμε γεροί όλοι σύντομα πίσω στο σχολείο μας!