Ιούν 16

Το σχολείο μας

«Μόρφωση θα έπρεπε να είναι η διαδικασία του να βοηθάμε τον καθένα ν’ ανακαλύπτει τη μοναδικότητά του, να τον διδάξουμε πώς να αναπτύσσει αυτή τη μοναδικότητα κι ύστερα να του δείξουμε πώς να τη μοιράζεται, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για να έχουμε κάτι.»

Λέο Μπουσκάλια, Η αγάπη

Μιλώντας για την εκπαίδευση….

Το σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή του Βότση του Δήμου Καλαμαριάς. Τη σχολική χρονιά 2015-2016 ο αριθμός των παιδιών μας ανήλθε στα 384. Στεγάζεται σε δύο κτίρια, το ένα κατασκευασμένο το 2012 ενώ το  άλλο είναι τμήμα του παλαιού διδακτηρίου που ανακαινισμένο στεγάζει 4 τάξεις και το γυμναστήριο.

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης, θεωρούμε πως το στίγμα της εκπαιδευτικής μας μονάδας δίνεται από το παραπάνω απόσπασμα του μεγάλου παιδαγωγού Λέο Μπουσκάλια.

 

 

Δεκ 01

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ενημερώνουμε όσους γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σχολή γονέων που θα λειτουργήσει στο σχολείο μας (αίθουσα Α2) να έρθουν στο σχολείο το Σάββατο 3/12/2016 στις 10:30 για να συναντηθούν με την υπεύθυνη κα Ηρώ Καλφούντζου. (6955907041)

Η σχολή γονέων στόχο έχει να ενδυναμώσει τους γονείς στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου και να τους δώσει εργαλεία για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους αλλά και τη διαχείριση των προσωπικών σχέσεων και συναισθημάτων τους.  Είναι μια δράση που προσφέρεται δωρεάν σε όλους μας και καλό είναι να τη στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΦΕΤΖΗ 

Νοέ 29

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ενημερώνουμε όσους γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη Σχολή Γονέων που θα λειτουργήσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο στο σχολείο μας, ότι το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί  την επόμενη εβδομάδα (από 1/12/2016) από την υπεύθυνη για το σχολείο μας κα Καλφούντζου Ηρώ. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί εδώ αμέσως μόλις μας ανακοινωθεί.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΦΕΤΖΗ

Νοέ 29

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ -Εκδήλωση για το AIDS

accountancy logo pack

Νοέ 29

Ημερίδα Συλλόγου Γονέων 26/11/2016

Νοέ 22

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016   6 μμ 

 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων του 17ου Δημ. Σχολείου Καλαμαριάς σας καλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα το ρολο των γονιών και του σχολείου στην αντιμετώπιση της αρνητικής συμπεριφοράς των παιδιών. Ομιλητής θα είναι ο κος Παναγιώτης Γεωργάκας , Νευρολόγος- Ψυχίατρος,, επιστημονικός – οργανωτικός υπεύθυνος  του Προγράμματος Απεξάρτησης «ΑΡΓΩ» , της ομάδας πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και της σχολικής μονάδας απεξαρτημένων ατόμων.

Σε μια εποχή κρίσης, οι ρόλοι γονιών και εκπαιδευτικών αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και επαναπροσδιορίζονται. Η καθημερινή αγωνία όλων μας να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους σε ένα αβέβαιο μέλλον και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε προσωπικά τα αδιέξοδα της καθημερινότητας χρειάζεται αρωγό την επιστημονική γνώση και εμπειρία. Χρειάζεται ένα βαθύ και ειλικρινή διάλογο που θα μας ανοίξει το δρόμο για ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά και τους μαθητές μας. Σε ένα τέτοιο διάλογο σας καλούμε να συμμετέχετε

AFISA_HMERIDAS2

Νοέ 07

Νέες αποστολές στο σχολείο μας…..

  • Ανταποδοτική ανακύκλωση….

Συνεχίζεται και φέτος η δράση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο σχολείο μας που πέρυσι μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα νέο προτζέκτορα αλλά και να προστατέψουμε  τον πλανήτη από ένα μεγάλο κομμάτι ρύπανσης. Η δράση κι εφέτος γίνεται με ευθύνη της ΣΤ΄ τάξης και σχεδιαστές της αποστολής είναι τα παιδιά του ΣΤ΄1! Πάρτε πληροφορίες και οδηγίες δράσης από εδώ:

  • Ετοιμάζοντας γλυκολιχουδιές στο σχολείο…

Έβαλαν τις ποδιές τους, πήραν τις συνταγές από το βιβλίο τους και μας ετοίμασαν τον πιο νόστιμο κορμό της Καλαμαριάς (τουλάχιστον)! Τα παιδιά του Στ3 μεγαλούργησαν μαγειρικά σήμερα με τη συνεργασία λίγο πιο έμπειρων μαγείρων…. Δείτε τη δράση τους εδώ:

Νοέ 01

ΕΚΔΟΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΠΑΣΟ

Ενημερωθείτε εδώ για την έκδοση μαθητικών  δελτίων μετακίνησης.

Παρακαλούμε να φέρετε στους δασκάλους των τάξεων,  μέχρι την Τρίτη 08.11.2016,  μία έγχρωμη φωτογραφία του παιδιού σας και 50 λεπτά. 

 

Νοέ 01

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παρακαλούμε διαβάστε εδώ το έγγραφο του ΥΠΠΕΘ για τους εμβολιασμούς των μαθητών: 

Οκτ 15

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Σεπ 25

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παλαιότερα άρθρα «