Ιούν 16

Το σχολείο μας

«Μόρφωση θα έπρεπε να είναι η διαδικασία του να βοηθάμε τον καθένα ν’ ανακαλύπτει τη μοναδικότητά του, να τον διδάξουμε πώς να αναπτύσσει αυτή τη μοναδικότητα κι ύστερα να του δείξουμε πώς να τη μοιράζεται, επειδή αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για να έχουμε κάτι.»

Λέο Μπουσκάλια, Η αγάπη

Μιλώντας για την εκπαίδευση….

 

Το σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή του Βότση του Δήμου Καλαμαριάς. Τη σχολική χρονιά 2015-2016 ο αριθμός των παιδιών μας ανήλθε στα 384. Στεγάζεται σε δύο κτίρια, το ένα κατασκευασμένο το 2012 ενώ το  άλλο είναι τμήμα του παλαιού διδακτηρίου που ανακαινισμένο στεγάζει 4 τάξεις και το γυμναστήριο.

Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης, θεωρούμε πως το στίγμα της εκπαιδευτικής μας μονάδας δίνεται από το παραπάνω απόσπασμα του μεγάλου παιδαγωγού Λέο Μπουσκάλια.

[slideshow_deploy id=’112’]

 

Ιούν 25

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής 2017 (ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ)

 

Επώνυμο Όνομα Τμήμα Βραβείο
Παπαντωνίου Γεώργιος Ε2 1ο
Αιβαζίδου Ευδοκία Ε1 1ο
Σακαλή Άννα Μαρία Ε1 2ο
Βικόπουλος Αντώνης Ε2 3ο
Πέτροβα Βαλερία Ε1 3ο

 

 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 για τους μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού

 

Επώνυμο Όνομα Τμήμα Βραβείο
Μπάμπας Γεώργιος ΣΤ2 1ο
Ανδρέου Μαρία-Γαβριέλα ΣΤ3 3ο

 

 

Διαγωνισμός Φυσικής 2017 (ΕΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ)

 

Επώνυμο Όνομα Τμήμα Βραβείο
Μπίνιος Ιωάννης ΣΤ3 Άριστα με τόνο
Παπαντωνίου Γεώργιος Ε2 Άριστα με τόνο
Βικόπουλος Αντώνης Ε2 Άριστα με τόνο
Ανδρέου Μαρία-Γαβριέλα ΣΤ3 Άριστα
Σακαλή Άννα Μαρία Ε1 Άριστα
Χριστάνης Δημήτριος Ε2 Άριστα
Αλεξάκης Βασίλειος ΣΤ3 Βραβείο
Πέτροβα Βαλερία Ε1 Βραβείο

 

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού

1ο βραβείο:   Μην κλαις Ειρήνη από τους μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ1 με δασκάλα την κ. Κατερίνα Καπετάνιου.

 

 

Μαΐ 30

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Μαΐ 30

ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Μαΐ 20

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στο Δήμο Καλαμαριάς και στο σχολείο μας!!!! Περάσαμε όλοι υπέροχα, παίξαμε και συζητήσαμε και βέβαια συνεχίζουμε τις δράσεις:

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΧΑΡΤΙΟΥ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ

Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους γονείς που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του σχολείου και προστατεύουν το περιβάλλον!

 

 

Μαΐ 20

22η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ

Η χορωδία μας θα εμφανιστεί την Πέμπτη 25.06.2017 στην 22η  Χορωδιακή Συνάντηση  Ασβεστοχωρίου! 

Μαΐ 20

Ακτίς Ονείρου 2017

Το σχολείο μας συμμετέχει στους 17ους Θεατρικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου» με το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Μαΐ 20

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ -ανακοίνωση προγραμματισμού εκδηλώσεων

Μαΐ 20

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ Σάββατο 20 Μαΐου

Σάββατο 20 Μαΐου 

 

Μαΐ 20

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ Πέμπτη 25 Μαΐου

Πέμπτη 25 Μαΐου – 18.30

Αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 12 ετών θα ασχοληθούν με Διαγωνιστικά παραδοσιακά παιχνίδια, όπως μήλα, σκοινάκι, τζαμί κλπ και εκμάθηση βασικών βημάτων χορού με διασκεδαστικό τρόπο, συνοδεία μουσικής. Η εκδήλωση με τίτλο «Παραδοσιακά παιχνίδια – Kids Aerobic» θα γίνει στην αυλή του 17ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία Βότση.

Μαρ 16

2ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧ.ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το  1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς  με τη συμμετοχή 1350 παιδιών μελών των  χορωδιών, πλήθους μουσικών και 3.000 επισκεπτών, η Περιφερειακή Δ/νση  Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καλαμαριάς και το 17ο Δημ. Σχ. Καλαμαριάς, προχωρούν στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ στις 17-18-19 Μαρτίου 2017 στο θέατρο Βότση της Καλαμαριάς.

Τρεις  μέρες γεμάτες  μελωδικές παιδικές φωνές και δημιουργική συνύπαρξη θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής ! Το 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένο στη Βυζαντινή Μουσική και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσίες καλλιτεχνών.

Στόχος των διοργανωτών είναι η διάδοση και ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών. Στην ευρωπαϊκή του  διάσταση, το Φεστιβάλ στόχο έχει να συνεισφέρει στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές κουλτούρες της Ευρώπης και να προβάλλει τη μουσική ως κοινό πεδίο συνάντησης των εθνικών πολιτισμών της ευρωπαϊκής μήτρας.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη των πολλαπλών «προσώπων» του Δήμου Καλαμαριάς, οδήγησε φέτος στην επιλογή του Θεάτρου Βότση σαν χώρο φιλοξενίας του Φεστιβάλ. Η περιοχή βρίσκεται στις παρυφές του Δήμου στα σύνορα με το Δήμο Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στην είσοδο της  περιφερειακής οδού αλλά και με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην παραλιακή της Κρήνης.

Στο 2ο Ευρωπαϊκό  Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς παίρνουν μέρος 23 χορωδίες από όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πρωινές και απογευματινές συναυλίες από το απόγευμα της Παρασκευής 17.03.2017  μέχρι και την Κυριακής 19.03.2017 (ώρες συναυλιών 11:00-14:30 πρωί και 07:00-21:30 απογευματινές) Στο Φεστιβάλ θα παραστεί ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος , ο περιφερειακός Δ/ντης ΠΕ & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας , οι Δ/ντες Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης Σχολικοί Σύμβουλοι ενώ από εκ μέρους του Δήμου θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος , ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κος Πετκάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη βυζαντινή μουσική και ειδικοί επιστήμονες θα παρουσιάσουν στα παιδιά την καλλιτεχνική μαγεία της μονοφωνικής πολυπτοκότητάς της. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες της Βυζαντινής Θεσ/νίκης και θα υπάρχουν μουσειοσκευές που θα αναπαριστούν τμήματα της πόλης και της βυζαντινής ζωής σε αυτή.

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως η κα Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (Σάββατο 18.03.2017 ττο βράδυ) , ο καθηγητής του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης κος Παπαεμμανουήλ Πέτρος, το Clarinet Duo “Noema”, (Αλέξανδρος Βασιλειάδης, Σπύρος Κούκας) και κουιντέτο χάλκινων (Αθανασια Λιολιου, Νικολας Πλατων, Γιάννης Σαρηγιαννίδης , Γρηγορης Πανταζης, Κωνσταντινος Τσιουσιας).

http://blogs.sch.gr/btaxi/

 

Παλαιότερα άρθρα «