Προγραμματισμός δράσεων Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 17ου Δ. Σ. Καλαμαριάς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με την ευχή να διανύσουμε μια δημιουργική και ασφαλή νέα σχολική χρονιά, καλωσορίζουμε τους γονείς της Ά τάξης ως νέα μέλη του συλλόγου σε αυτήν την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική επικοινωνία.
Κάθε χρόνο, συνήθως τέτοια εποχή, πραγματοποιείται η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου γίνεται ένας απολογισμός των δράσεων, συζητούνται τρέχοντα προβλήματα του σχολείου και ακολουθεί εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ των γονέων και του Δ.Σ του Συλλόγου. Δυστυχώς κι αυτή η χρονιά μας βρίσκει σε συνθήκες πανδημίας, επομένως θα ήταν πιο ασφαλές να αποφύγουμε τις δια ζώσης συγκεντρώσεις και να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε ηλεκτρονικά μέσω mail, της ιστοσελίδας του Σχολείου και της σελίδας του Συλλόγου στο facebook. Όπως και πέρυσι, θα σας ενημερώνουμε για τα προβλήματα προς επίλυση, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως μέλη του Δ.Σ και κάθε τρίμηνο θα σας γνωστοποιούμε τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν. Παρακαλούμε να μη διστάσετε να μας στείλετε προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου sg17.gr@gmail.com, γιατί κάθε γονική συμμετοχή  είναι αναγκαία για την προσπάθεια βελτίωσης του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος των παιδιών μας.
Για το τρέχον διάστημα είναι σημαντικό να επιλυθούν σε συνεργασία με τους σχολικούς φορείς (Δημοτική Αρχή) πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως η καθαριότητα και ασφάλεια των κτιριακών υποδομών. Το προσωπικό καθαριότητας είναι ανεπαρκές τόσο σε αριθμό, όσο  και προς το ωράριο εργασίας, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Δήμου και οι απαιτήσεις για τήρηση των υγειονομικών κανόνων ιδιαίτερα αυξημένες σε καιρό πανδημίας. Σε ότι αφορά την ασφάλεια, είναι γνωστό ότι τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο παρατηρούνται συχνά βανδαλισμοί στα σχολικά κτίρια και την αυλή από τη συνάθροιση εξωσχολικών ατόμων, ιδίως τις νυχτερινές ώρες. Οι σχετικές παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους φορείς το περασμένο έτος ήταν συνεχείς, ιδιαίτερα για την ανάγκη παρουσίας σχολικού φύλακα. Φέτος ανατέθηκε ο έλεγχος του συναγερμού σε εταιρία security -συνεργάτη του Δήμου, με την αρμοδιότητα να επεμβαίνει σε περίπτωση ανάγκης τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου, αλλά κατά τη γνώμη μας χρειάζεται  λήψη επιπρόσθετων μέτρων( π.χ κάμερες καταγραφής τις νυχτερινές ώρες) για την  αποτροπή φαινομένων βανδαλισμού.
Επιπρόσθετα θα γίνουν προσπάθειες για αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο της αυλής, μέσα και από δράσεις με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων, ώστε να γίνει πιο φιλικός και ελκυστικός για τους μαθητές του σχολείου.
Κάθε χρόνο ο Σύλλογος συμμετέχει ενεργά μέσω των συνδρομών των γονέων στην αγορά σημαντικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την εκπαιδευτική διαδικασία. (πέρυσι εξοπλίστηκε πλήρως το εργαστήριο Φυσικής, αντικαταστάθηκε προτζέκτορας που είχε υποστεί βλάβη, αγοράστηκαν 2 τάμπλετ για οικογένειες του σχολείου  για την τηλεκπαίδευση και αγοράστηκαν κουρτίνες για τάξεις του επάνω ορόφου).
Έτσι και αυτή τη σχολική χρονιά ο Σύλλογος θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση της Βιβλιοθήκης του Σχολείου, ώστε να μετατραπεί σε ένα ευχάριστο και φιλόξενο χώρο δράσεων για τα παιδιά.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν να συμμετέχετε και φέτος όλοι οι γονείς με την ετήσια συνδρομή σας προς το Σύλλογο (θα σας αποσταλεί φάκελος μέσω των παιδιών σας), στην προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση της σχολικής ζωής των παιδιών μας και να είστε βέβαιοι ότι κάθε ευρώ αξιοποιείται κατάλληλα και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία ή πρόταση που υπάρχει.
 
Με εκτίμηση 
Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 17 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ