Επιστροφή σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

1o ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Δήμος Καλαμαριάς, έχοντας στο  κέντρο της προσοχής και των προσπαθειών του τη  Νεολαία και την Παιδεία , διοργάνωσε  για πρώτη φορά το 2016 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και το 17ο Δημ. Σχολείο Καλαμαριάς , από τις 13 έως τις 15 Μαΐου το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών. Πρόκειται για μια προσπάθεια που θέλησε να συνεισφέρει στη διάδοση και ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών στη Βόρεια Ελλάδα. Στην ευρωπαϊκή του  διάσταση, το Φεστιβάλ προσπάθησε  να συμβάλει στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές κουλτούρες της Ευρώπης και να προβάλλει τη μουσική ως κοινό πεδίο συνάντησης των εθνικών πολιτισμών της ευρωπαϊκής μήτρας.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς φιλοξενήθηκε στο ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Κρήνης & Καλαμαριάς (Καραμαούνα 29, Ν.Κρήνη) και ήταν  αφιερωμένο στην αρχαία Ελληνική μουσική, συνάδοντας με τις εκδηλώσεις για το Διεθνές έτος Αριστοτέλη. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Συνάντησης, υπήρχε παρουσίαση των χαρακτηριστικότερων αρχαίων Ελληνικών μουσικών οργάνων, κατασκευασμένων από ειδικούς μελετητές.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 15/05/2016. 25 χορωδίες, 1350 παιδιά μέλη των χορωδιών, πλήθος μουσικών, 3.000 κόσμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Βάσω Νικολέττου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης κα Ζαχαρούλα Ασημακοπούλου-Πετράκη και Σχολικοί Σύμβουλοι της Κ. Μακεδονίας, τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Τρεις υπέροχες μέρες γεμάτες  μελωδικές παιδικές φωνές και δημιουργική συνύπαρξη που μας ταξίδεψαν, μας έκαναν να ονειρευτούμε και να θαυμάσουμε τη μαγεία της μουσικής ! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους μουσικούς που συμμετείχαν! Σας περιμένουμε στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που θα γίνει την άνοιξη του 2017 με θέμα τη Βυζαντινή και Μεσαιωνική μουσική.

Δείτε περισσότερα στο ιστολόγιο του Φεστιβάλ