Ιούλ 31

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, φίλοι και συνεργάτες

 

Σ΄ αυτή την τελευταία επίσημη επικοινωνία μου μαζί σας σαν Διευθύντριά σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Φτιάξαμε, όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, τοπικοί σύλλογοι και φορείς, ένα σχολείο που παιδαγωγικά και επιστημονικά αποτελεί πρότυπο. Δουλέψαμε συνεργατικά και στηρίξαμε ο ένας τον άλλο, δίνοντας εικόνα και μορφή σε ένα σύγχρονο παιδαγωγικό όραμα. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη, την ακούραστη προσπάθεια και υπευθυνότητα στο έργο σας αλλά και για την υποστήριξη του δικού μου οράματος. Θα ήθελα να ζητήσω την κατανόησή σας για τυχόν παραλείψεις ή ελλείψεις στο έργο μου.
Ξεκίνησα ένα σχολείο με 170 παιδιά και σήμερα, σε ένα νέο διδακτήριο πια, έχουμε 420 παιδιά, 220 από αυτά στο ολοήμερο και 50 στην Πρωινή Ζώνη. Ξέρετε όλοι τις δράσεις και τα προγράμματα που κάναμε και την επιμέλεια με την οποία φροντίζαμε ?όλοι μας- τα παιδιά σας.

Δυστυχώς, για λόγους πέρα και έξω από τη θέλησή μου, δεν θα βρίσκομαι μαζί σας από τη θέση που είχα ως τώρα. Για λόγους που επέβαλε η ηθική μου δεν διεκδίκησα καμία άλλη θέση διευθυντού αφού θεωρώ πως το σχολείο στη σημερινή του μορφή είναι δημιούργημα της κοινότητάς μας και φέρει παντού τη σφραγίδα όλων μας. Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερες συνθήκες για να πραγματοποιήσω το εκπαιδευτικό μου όραμα αλλά και δεν είχα το δικαίωμα να αφαιρέσω από κανένα συνάδελφο Διευθυντή και το Σύλλογό του, το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το δικό του.

Θα είμαι και φέτος στο σχολείο σαν εκπαιδευτικός στην οργανική μου κάνοντας τη διδακτορική μου έρευνα και συνεργαζόμενη μαζί σας σε ό, τι μπορώ να συνεισφέρω.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου, τον Υποδιευθυντή του σχολείου μας κο Ραφτούλη και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου,  το Δήμαρχο Καλαμαριάς κο Μπακογλίδη, τους τεχνικούς που συχνά ταλαιπωρούνταν με τα προβλήματα του διδακτηρίου μας, ιδιαίτερα το τμήμα καθαριότητας. Την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Νικολέτου για τη δημιουργική συνεργασία αλλά και όλους τους αντιδημάρχους που με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας προσπάθησαν να κάνουν ό,τι ήταν δυνατό για να βοηθήσουν το σχολείο μας. Όλους εσάς που αποτελέσατε την «ομάδα του 17» και σταθήκατε αρωγοί στο να αποδείξουμε πως η δημόσια εκπαίδευση όταν υπάρχει κοινωνικό όραμα και υπευθυνότητα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα ιδιωτικά σχολεία. 

Ελπίζω και εύχομαι  το σχολείο μας να έχει καλή συνέχεια.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Με βαθιά εκτίμηση

Η Διευθύντριά σας

ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΦΕΤΖΗ

Αφήστε μια απάντηση