Ευρετήριο Άρθρου
Γενικά
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013-2014
Όλες οι Σελίδες

17o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στην Α΄Δημοτικού για τη σχολική χρονιά 2016- 2017, παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ και να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά που αναφέρονται.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΠΕΘ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

Διευκρινιστικά:

1.Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε πιστοποιητικό γέννησης. Γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

2. Σε περίπτωση που η εγγραφή γίνεται με ληξιαρχική πράξη γέννησης θα πρέπει αυτή να είναι επίσημα μεταφρασμένη.

3. Πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίζετε Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο. Οι βεβαιώσεις είναι αναρτημένες στο myschool και οι νηπιαγωγοί είναι υποχρεωμένες να σας τις εκδίδουν.

4. Σε περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εμβόλια θα πρέπει να προσκομίζετε βεβαίωση από το θεράποντα ιατρό για τους λόγους που αυτά δεν έγιναν σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

5. Για την εγγραφή στο ολοήμερο παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ για τον Ενιαίο τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου καθώς προβλέπει αλλαγές στην ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Καλαμριάς φροντίζει να έχουν δικαίωμα όλα τα παιδιά της Ε & Στ τάξης που πληρούν συγκεριμένα κριτήρια να μεταβούν σε κατασκηνώσεις εντελώς δωρεάν για το μήνα Αύγουστο. Παρακαλούμε διαβάστε τη σχετική Â ανακοίνωση που σας αποστείλαμε  για να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και φροντίστε ώστε να έρθουν τα αντίστοιχα  έγγραφα και η υπεύθυνη δήλωση μέχρι τις 31.05.2016 στο σχολείο μας ώστε να τα προωθήσουμε.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Σας ενημερώνουμε σύμφωνα με την υπ Αρ. Πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.34680/16 /5/2016  εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ που παραλάβαμε στις 23.05.2016, ρυθμίζονται θέματα του αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών. Παρακαλούμε να ενημερωθείτε από αντίγραφο της εγκυκλίου που έχει αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας, και εδώ ή από την ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης (ΑΡΧΙΚΗ σελίδα-ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ- Τροποποίηση Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων 2015 – Αντιφυματικός Εμβολιασμός  (23/05/2016)

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 18/1/2016 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις στο Δήμο μας και στο Δήμο Θεσσαλονίκης:

Αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς

Αστροπάρτυ στην πλατεία Δημαρχείου Τετάρτη 23.09.2015

 

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Αγαπητά μας παιδιά & γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Παρασκευή στις 9:00 πμ. Τα παιδιά της Α΄τάξης θα γνωριστούν με τους δασκάλους τους και θα παραμείνουν για λίγη ώρα στο σχολείο, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά θα αποχωρήσουν.

Τη Δευτέρα 14.09.2015 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά (τόσο το πρωινό όσο και το Ολοήμερο Τμήμα).

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


ΦΟΙΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016

Αγαπητοί γονείς της Α΄Δημοτικού και μικρά μας πρωτάκια, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όλα τα παιδιά που έχουν εγγραφεί στο σχολείο μας για να φοιτήσουν στην Α΄δημοτικού τη σχ. χρονιά 2015-2016, θα φοιτήσουν κανονικά.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

και σας περιμένουμε το Σεπτέμβρη!

Εκδήλωση παρουσίασης του ιστολογίου του σχολείου μας για τη Θεσσαλονίκη

 

Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και η Δ/ντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του ιστολογίου του  σχολείου μας  (μέλος του δικτύου «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη Πόλη») για τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από δράσεις που ανέπτυξαν τα τμήματα στο πλαίσιο του Δικτύου και αξιοποίησε εργαλεία και δραστηριότητες από σενάρια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (βάση σεναρίων για τη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας με την αξιοποίηση των ΤΠΕ, ΠΡΩΤΕΑΣ ).

Παρουσιάζει την ερμηνεία των παιδιών από προγράμματα στα οποία πήραν μέρος και αφορούν την ιστορία της πόλης και του Δήμου  Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς  από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.  Ξεναγεί παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας (και του κόσμου) στην πόλη και τη γειτονιά μας.

 

 

http://ithessalonikimas.blogspot.gr/

 

 Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ: 


Συμμετοχή των μαθητών μας στη Β΄φάση του Διαγωνισμού της ΕΜΕ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Δ/νση του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου μας που προκρίθηκαν για συμμετοχή στη Β΄φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τους έυχονται καλή επιτυχία!

Τα ονόματα των παιδιών που διαγωνίζονται σήμερα Σάββατο 6.6.2015 είναι

Στ΄τάξη

Γεωργιάδης Αριστείδης

Κυριακού Χατράλαμπος

Χατζησώζου Βασίλειος

Τσιμτσώνης Στυλιανός

Γκόγκης Κων/νος

Μπιτζιλέκη Φανή

Φανταράκη Χρυσάνθη

Μποχώνη Ανθούλα

Μεταλλινού Ευγενία

Τάξη Ε΄

Μανδαλίδου Δήμητρα

Πιστοφίδου Άννα

Σούμπουρος Γιάννης

Κομιλίκη Αναστασία

Κωστίκου Σοφία

Λατρόβαλη Ελισάβετ

Παρτσάλης Ματθαίος

Βελησσαρίου Ειρήνη

Πιστοφίδου Έλλη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πρόσκληση του Α3 στην εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων

Δείτε εδώ την πρόσκληση για την εκδήλωση που ετοιμάζει το Α3 για να σας ευχηθεί ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΗΞΗΣ

Παρακαλούμε διαβάστε εδώ την ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο σχολείο τις επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Εκ παραδρομής γράφτηκε στην ανακοίνωση ότι στις 15.06.2015 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Είναι λάθος. Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά για τα παιδιά (σε όλη του την έκταση). Αυτό που θα παραμείνει κλειστό είναι το νερό στην αυλή για την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν οπωσδήποτε νερό μαζί τους. Οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν τους τίτλους από τις 8.00-10.30 άσχετα με την παραμονή των παιδιών. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΗΞΗΣ 2015


Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητών

Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που πρόκειται να εγγραφούν στην Α΄τάξη καθώς και οι γονείς των παιδιών της Γ΄τάξης να προμηθευτούν από το σχολείο ή από τον παρακάτω σύνδεσμο το ΑΔΥΜ και να το προσκομίσουν οι μεν γονείς της Α΄με τα έγγραφα για την εγγραφή του παιδιού, οι δε γονείς της Γ΄τάξης τον Σεπτέμβριο. Το δελτίο συμπληρώνεται για τα παιδιά της Α΄και Δ΄τάξης κάθε χρόνο. Πρακαλούμε για παραπάνω πληροφορίες διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΥΜ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΠΑΙΘ για ΑΔΥΜ 


Διδασκαλία Β΄Ξένης γλώσσας για τη σχ. χρονιά 2015-2016

Παρακαλούνται οι γονείς της Δ΄τάξης να διαβάσουν την εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ και να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και να την προσκομίσουν στο σχολείο μας μέχρι τη Δευτέρα 08.06.2015

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΠΑΙΘ

Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Συγχαρητήρια στα παιδιά όλων των τμημάτων που πήραν μέρος στο Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και τους γυναστές μας που το διοργάνωσαν.

Οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό ήταν το Στ2 και το Ε2.

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015.....

το Ε2!!!! Μπράβο παιδιά! 

AGONES PODOSFAIROY_2015


Εγγραφές μαθητών σε Νηπιαγωγεία, Πειραματικά Σχολεία και στην Α΄τάξη Δημοτικών Σχολείων.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ για τις εγγραφές στην Α΄τάξη Δημοτικών και Πειραματικών Σχολείων, στα Νηπιαγωγεία και τα Πειραματικά Γυμνάσια.

Για το σχολείο μας θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες συγκεριμένη λίστα με τα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίσετε καθώς και τις οδούς με τις διευθύνσεις των παιδιών που θα συμπεριληφθούν εφέτος στο σχολείο μας.

Τα παιδιά που έχουν αδέρφια που φοιτούν στο σχολείο μας θα συμπεριληφθούν άσχετα με το αν ανήκει η οδός που διαμένουν στο σχολείο μας.

Εδώ:


Εγγραφές μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία να επικοινωνήσουν με το σχολείο για περαιτέρω πληροφορίες. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:

http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015a/Eisagogi%20mathiton%20stin%20A%20Gymnasioy%20toy%20Moysikoy%20Sxoleioy%20THessalonikis_05-05-2015.pdf 

και

http://dipe-a.thess.sch.gr/news.htmlΗ Α΄τάξη για τη γιορτή ης μητέρας

Η Α΄τάξη του σχολείου μας έχει ετοιμάσει ένα μικρό αφιέρωμα για τη γιορτή της μητέρας που θα παρουσιάσει την Παρασκευή 8.5.2015 πριν το ξεκίνημα των μαθημάτων. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε καθώς και να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο ένα πολύ τρυφερό ποίημα που δημιούργησαν τα παιδιά την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ!

Το σχολείο μας στο Φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς

Τη Δευτέρα 30/03/2015 και την Τρίτη 31/03/2015 το σχολείο μας συμμετέχει στο φεστιβάλ Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς. Συγκεριμένα τη Δευτέρα τα παιδιά της Γ΄τάξης θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς σε διδασκαλία του γυμναστή μας κου Τάσου Κελεπίρη στην πλατεία Δημαρχείου στις 11:30. Την Τρίτη 31/03/2015 στις 12:30 η χορωδία μας θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της σε διδασκαλία της μουσικού μας κας Χατζηνικολάκη με τη συνεργασία του πληροφορικού- μουσικού μας κου Γιαννιτσάδη και της θεατρολόγου μας κας Ευσταθίου. Τέλος, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ θα εκτίθενται τα έργα των μαθητών του σχολείου στο θεατράκι της Χηλής με τη φροντίδα της εικαστικού μας κας Υψηλάντη. 

Είμαστε όλοι περήφανοι για την υπέροχη δουλειά των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας! 

Η Στ΄τάξη αποτυπώνει τις γνώσεις της για την Ελληνική Επανάσταση

Εδώ μπορείτε να δείτε τη δουλειά που ετοίμασε στο μάθημα της ιστορίας το  Στ΄1 του  σχολείου μας για την Ελληνική Επανάσταση.  

Μια δημιουργική προσέγγιση στη διδακτική της ιστορίας που ενσωματώνει στοιχεία έρευνας και αξιοποίσης των ΤΠΕ οδηγώντας τα παιδιά στη διερευνητική μάθηση. 

Εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο που μας έρχεται: 

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις στο Δήμο μας. Μια από αυτές φιλοξενείται στο αμφιθέατρο του 4ου-5ου Λυκείου (δίπλα στο σχολείο μας) και πραγματοποιείται το Σάββατο στις 7:00 μμ. 

proskl etsi einai izoi

Σάββατο 28/3/2015 - πολυχώρος Remezo

Εκδήλωση ενάντια στη σχολική βία από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

proskl bulling-2

Κυριακή 29/03/2015 - 11:30 Θέατρο οδού Χηλής

Ο Θ. Αυγολούπης παρουσιάζει το βιβλίο του "Ο γιος της αστερόσκονης". Ένα υπέροχο βιβλίο που εξηγεί στα παιδιά τη δημιουργία του σύμπαντος. Σε συνεργασία με τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς.


Η επέτειος της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

Μπορείτε να δείτε εδώ εικόνες από την υπέροχη γιορτή που παρουσίασε η Στ΄τάξη του σχολείου μας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγενεσίας. Στο τέλος της γιορτής τα τμήματα της Γ΄τάξης μας κάναν όλους περήφανους χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που στήριξαν τη δημιουργική προσέγγιση των παιδιών στην εθνική μας επέτειο! 


20 Μαρτίου 2015 : Η έκλειψη του Ήλιου

Τη Παρασκευή 20/03/2015 η Σελήνη πέρασε ανάμεσα από τη Γη και τον Ήλιο. Η έκλειψη ήταν ορατή στο Βόρειο Ημισφαίριο (ολική στα βόρεια τμήματα). Στη χώρα μας η έκλειψη ήταν ορατή και συγκεκριμένα από τις 10.39 πμ μέχρι τις 12.49 μμ. Σχεδόν το 31% του ηλιακού δίσκου καλύφθηκε από τη Σελήνη (μερική έκλειψη). 

Στο σχολείο μας έγινε Παρουσίαση του φαινομένου της έκλειψης στα παιδιά μέσα από ζωντανές συνδέσεις με τη NASA και το Εθνικό Αστεροσκοπείο. 

Εδώ  μπορείτε να δείτε εικόνες της έκλειψης από την αυλή του σχολείου μας!!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα πατώντας πάνω στην εικόνα

ekleich


21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού 

Η παγκόσμια Ημέρα κατα του ρατσισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σε ανάμνηση ενός τραγικού γεγονότος που συγκλόνισε τον κόσμο. Αυτή τη μέρα το 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίας Αφρικής σκότωσε 70 ανθρώπους σε μια διαδήλωση στο Σάρπβιλ κατα την οποία νέοι άνθρωποι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατα των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσιστικού καθεστώτος της Ν.Αφρικής (Απαρτχάιντ). 

Ο ΟΗΕ μας καλεί αυτή τη μέρα να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων των κατοίκων του πλανήτη, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία και πιστεύω , ανεξάρτητα από δεξιότητες και ικανότητες, να ζουν και να αναπνέουν ισότιμα πάνω σ΄αυτόν. 

Εμείς οι Έλληνες έχουμε βιώσει στην ιστορία μας ρόλους που οι ρατσιστικές συμπεριφορές στοχοποιούν. Ήμασταν πρόσφυγες και μετανάστες. Βιώσαμε την ομορφιά της πολυπολιτισμικότητας στη ζωή της Θεσσαλονίκης του μεσοπολέμου, της Σμύρνης πριν την καταστροφή της, της σύγχρονης Αθήνας των χιλιάδων μεταναστών που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στη ζωή τους. Κι όπως οι αρχαίοι μας πρόγονοι αναζητούσαν την ομορφιά της ζωής μέσα από τη συνεργασία και τη σύνθεση, έτσι κι εμείς γνωρίζουμε πως κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος και πως όλοι οι άνθρωποι συνεισφέρουν με τη διαφορετικότητά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. 

Οι άνθρωποι δεν είναι το πρόβλημα! Το μίσος είναι! Το μίσος που βρίσκεται στη βάση κάθε βίαιης συμπεριφοράς, κάθε μικρόψυχης απόφασης , κάθε φόβου. 

Ας είμαστε λοιπόν δυνατοί για να λέμε όχι στο μίσος, όχι στη βία, όχι στο φόβο. Ας αγαπήσουμε τον κόσμο για να γυρίσει πίσω η αγάπη μας, κάνοντας τη ζωή όλων καλύτερη. 

Το σχολείο μας τιμά τη μέρα αυτή την Παρασκευή 20.03.2015, με την παρουσίαση μιας δράσης που ετοίμασε η Στ΄ τάξη και περιγράφει τα "δικά μας ταξίδια στη Μεσόγειο" και το πως τα παιδιά που είναι μετανάστες αντιμετωπίζουν το σχολείο, τη ζωή, το μέλλον. 

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συγχαρητήρια στα παιδιά της χορωδίας του σχολείου μας, στη μουσικό μας κα Χατζηνικολάκη , τη θεατρολόγο κα Ευσταθίου και τον πληροφορικό μας (και μουσικό) κο Γιαννιτσάδη για την εξαιρετική συμμετοχή τους στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα το Σάββατο 07/03/2015. Συγχαρητήρια και στους γονείς των παιδιών που ενισχύουν και στηρίζουν τη δημιουργική προσπάθεια των παιδιών τους. 

DSC07215 b

Το σχολείο μας γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα του αριθμού π

Σήμερα Παρασκευή 13/03/2015 αφιερώσαμε λίγα λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων για να αναφερθούμε στον παγκόσμιο εορτασμό του αριθμού π 14.03.2015 . Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην εισήγηση που ακολουθέί και παρουσιάστηκε στα παιδιά από την εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Λιόλιου Ανθούλα. (πατήστε πάνω στην εικόνα).

Εικόνα1p


ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18.03.215 στις 16:15 μμ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα επιδώσουν τους ελέγχους των παιδιών για το Β΄τρίμηνο και θα ενημερώσουν τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους. Θα δοθεί και γραπτή ανακοίνωση στα παιδιά τη Δευτέρα.


20o ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΤΣΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 

Συγχαρητήρια στο γυμναστή του σχολείου μας κο Τάσο Κελεπίρη και στα παιδιά του Γ2 & Γ3 για την υπέροχη εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο 20ο Φεστιβαλ Παραδοσιακών χορών την Κυριακή 08.03.2015. 

Μπράβο παιδιά!

Ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου κας Σουσαμίδου Αικατερίνης για την Ενδοσχολική Βία (05.03.2015)

Διαβάστε την εισήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας κ.κ.  Καφετζή, Καπετάνιου, Σουλιώτη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος για τα σχολεία της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. (Πατηστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε την εισήγηση). 

HPIM1516 -b


 

Το blog του σχολείου μας για τη Θεσσαλονίκη

Το σχολείο μας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Δίκτυο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού "Θεσαλονίκη - Βιώσιμη πόλη" δημιούργησε ένα μπλόγκ ξενάγησης στην πόλη μας που περιλαμβάνει ΄τοσο ιστορικά γενονότα όσο και διαδρομές ξενάγησης στην πόλη μας. Τα παιδιά αξιοποιούν δράσεις, πληροφοριακά και λογοτεχνικά κείμενα για να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης που ζουν και αποτελούν ενεργό κομμάτι της. Μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας και να δείτε τις δράσεις μας, να περιηγηθείτε στην πόλη ακολουθώντας τις διαδρομές που σας προτείνουμε ή να γνωρίσετε βιβλία που διαβάζουμε για την ιστορία του τόπου μας.   http://ithessalonikimas.blogspot.gr/

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ 


Το ψηφιακό παραμύθι του Α2

Το Α2 στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας και της Φιλαναγνωσίας ασχολήθηκε με τα "παιχνιδοτράγουδα" Αποτέλεσμα των παιχνιδιών που πάιξαμε και των βιβλίων που διαβάσαμε είναι το πρώτο ψηφιακό μας παραμύθι που μπορείτε να το δείτε εδώ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Μπορείτε ακόμη να δείτε τους κανόνες παιχνιδιών που γράψαμε πατώντας εδώ

Και τα ταξίδια που ΄κάναμε στα παιχνιδοτράγουδα του κόσμου εδώ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!


Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ 

Το Σάββατο 14.02.2015 θα πραγματοποιηθεί ο καρναβαλίστικος χορός που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Σας περιμένουμε όλους στο σχολείο για να γιορτάσουμε μαζί την Αποκριά. Χορός, εκπλήξεις και κλόουν θα μας κρατήσουν συντροφιά!

Ώρα έναρξης: 7:00 μμ


Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Αύριο Πέμπτη 12.02.2015 κατα τις δύο τελευταίες ώρες θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την Τσικνοπέμπτη. Τα παιδιά θα σχολάσουν κανονικά και θα λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα. Παρακαλούμε να μη δώσετε στα παιδιά κομφετί και σερπαντίνες αλλά μόνο μπαλόνια.